Slide background

Robotceller från AVT

Robotceller

AVT har lång erfarenhet av integration av robotar av olika fabrikat. Vi är ABB Value provider inom ABB Robotics men har även jobbat med Yaskawa, Kuka samt andra fabrikat. Användningsområden för robot är i det närmaste obegränsat. Genom smarta automatiserade lösningar hjälper vi tillverkare förbättra produktivitet, produktkvalitet och säkerheten i arbetsmiljön genom automation.

 

Robot applikationer

AVT integrerar allt ifrån enskilda robotar i dedikerade robotceller till fullt flexibla system med flera samarbetande robotar i en och samma anläggning. Tillsammans med visionsystem kan roboten guidas för att plocka upp olika detaljer, så kallad robot vision, och på så sätt skapa en mer flexibel lösning där volymen av den enskilda detaljen inte behöver vara så hög. Typiska applikationer är: montering, limning, hantering, maskinbetjäning, fräsning, borrning, nitning, skruvning.

 

Kollaborativa robotar

Vi bygger upp celler utifrån kundens behov men utgår ifrån av oss utvecklade och beprövade lösningar. De flesta manuella processer går att automatisera med robot. I vissa fall kan även samarbetande kollaborativa robotar användas som arbetar säkert tillsammans med människor utan skydd.

 

Robot Simulering.

Med robotsimulering kan man testa nya arbetsmoment virtuellt innan man inför dem på riktigt och ta reda på hur kostnadseffektiv en viss robotlösning kan tänkas bli.

AVT arbetar med simulering av processer och använder även VR för att visualisera robotceller, anläggningar och processer. Med VR kan en virtuell verklighet visas och en bättre känsla för det slutliga resultatet upplevas i ett tidigt skede. Vi utgår ifrån kundens behov och anpassar oss till de krav och önskemål samt utarbetar en lösning i nära samarbete med kunden. Vid mindre celler används ofta plattform eller standardcell som gör cellen enkel att flytta samt snabbare att starta upp.

Gripdon

För att bygga en smart robotcell är gripdon och fixturer ofta kritiska delar som genom rätt utformning kan säkerställa en stabil funktion. Vi jobbar ofta med flexibla gripdon, multippelgripdon eller verktygsväxlare.

 

Anders Hedström

Försäljning Industriautomation
Produktchef Robotautomation

Tel: +46 322 - 64 25 11
Email: anders.hedstrom@avt.se

Martin Book

VD
Försäljning

Tel: +46 322-64 25 15
Email: martin.book@avt.se